20023791 radiator vinter kulde varme
Thermofloc

Besparelse på efterisolering

Er din varmeregning også steget voldsomt?
Efterisolering er den billigste investering til at nedbringe dit varmeforbrug.

Energipriser på himmelflugt...

Hvis dit hus er gammelt og kun mangelfuld isoleret, vil der være store besparelser at hente på en efterisolering. Udgiften til at varme huset op er faktisk betydelig stor i det ældre og dårligt isolerede hus, så incitamentet til at få sin bolig efterisoleret, er lige nu virkelig stor, grundet de voldsomme energipriser vi alle modtager i disse dage. Energipriser, der ikke ser ud til at falde foreløbigt.

Så meget sparer du faktisk..!

HULMURSISOLERING
Ved en hulmur på 90m2

Omkostninger til efterisolering af hulmuren ca. 16.000,-

Årlig besparelse i KWh pr m2: 101KWh

Årlig besparelse på varmeregningen: kr. 4.200,-

Det er kr. 42.000,- på kun 10 år

Anvender du el eller gas til opvarmning vil din besparelse være langt større!
Hvis hulmuren er delvis isoleret, vil indblæsning af Thermofloc papirisolering fylde alle sprækker og huller i hulmursisoleringen, så du er sikker på at varmen ikke "fiser ud denne vej".

LOFTISOLERING
Ved et loft på 160m2

Omkostninger til efterisolering af loftet med 300mm Thermofloc papirisolering ovenpå eksisterende 150mm mineraluld  ca. 29.900,-

Årlig besparelse i KWh pr m2: 59KWh

Årlig besparelse på varmeregningen: kr. 6.890,-

Det er kr. 68.900,- på kun 10 år

Anvender du el eller gas til opvarmning vil din besparelse være langt større!

 

Loftet er det sted, hvor der er flest penge at hente på at efterisolere. Varmen stiger op ad, så det er her, det bedst kan betale sig at sørge for en tilstrækkelig isolering. Samtidig er det meget let at kontrollere, om der er tilstrækkelig isolering på dit loft. Det kræver blot en tur op på loftet og en tommestok. Vi anbefaler en minimumsisoleringshøjde på 400-500mm i endelig isoleringshøjde (gammel isolering og ny Thermofloc papirisolering).

Hvis du ikke har isoleret dit loft de seneste 10 år, har du formentlig ikke nok isolering liggende. Det kan derfor være en god idé at efterisolere nu! Har du råd til at lade vær?

 

De nuværende krav (BR2020) til loftisolering er på 455 mm. og U-værdi 0,08Wm2/K, og for ydervægge er kravet 300 mm., og U-værdi 0,12Wm2/K. 

*baseret på energistyrelsens tal

** https://forsyningstilsynet.dk/tal-fakta/priser/elpriser/prisstatistik-2-kv-2022